SEFOS

för MS Outlook

Alla borde skicka säker e-mejl. Låter det krånglig? Inte alls! Men vad är säkert och måste vi byta arbetsmiljö för att uppnå ”säkerhet”?

Vår lösning heter SEFOS – säkra meddelanden och är ett tillägg till MS Outlook 365. Alla användare både avsändare och mottagare måste identifiera sig, alla meddelanden krypteras automatiskt och spårbarhet skapas. Mekanismerna för identifiering är lösenord, SMS eller samtliga svenska e-legitimationer samt olika tjänstelegitimationer.

Vår tanke är att du ska jobba säkert utan att behöva byta arbetssätt och trots att du stannar i din miljö (Outlook 365) så ska du kunna hantera sekretess, personuppgifter eller annan känslig kanske affärskritisk information. Du kan själv enkelt välja nivå av säkerhet via de ”tillitsnivåer” som finns tillgängliga.

Du som avsändare bestämmer hur känsligt ditt innehåll är, dvs vilken tillitsnivå som ska användas för att din mottagare ska kunna öppna din e-post. Din mottagare måste identifiera sig med den metoden du har valt och därmed blir SEFOS säkert.

Med hjälp av SEFOS kan du skicka e-post till vem som helst, både i Sverige och utomlands. För en mottagare som redan använder tjänsten kommer e-posten direkt in i inkorgen medan en mottagare som inte har tjänsten får ett e-mejl och blir ombedd att via en länk hämta e-posten.

För att skapa trygghet för din mottagare som inte prenumererar på SEFOS kan du som avsändare inkludera en personlig förklarande text och du kan också ”profilera” dina meddelanden med företagsloggan.